Aktiviteter

  Aktiviteter  

Tjärö kan man välja att göra massor eller ingenting...

Njut av livet med en kaffe i handen, spring en runda våra markerade vandringsleder eller simma ut till vår härliga bastuflotte.

Bad

Det säger sig ju självt att man måste ta minst ett dopp i det blå när man är på Tjärö!

Långa sandstränder kan vi inte erbjuda, men små fina vikar med sandbotten hittar man allt både i norr, söder och mitt i mellan. I norr har vi Ällingaviken som ligger omgivet att ängar och gamla ekar, vänt mot skärgården och skyddat från friska vindar från öppet hav.

Pellakrok, på västra sidan av ön har stora gräsytor, att hoppa och springa på för badkrukan, och vacker utsikt över havet.

För den vågade så har vi ”dödsklippan” vid Korpaberget. Här får man klättra upp 12 meter upp på en klippa för att kasta sig ner i avgrundsdjupet. Men allt sker på egen risk…

För barnfamiljer är nabben ett populärt ställe där man badar ifrån låga klippor med långgrunt utanför.

För de som vill hitta sin alldeles egna klippa har Tjärö massor av härliga platser att välja mellan. Kom och njut av sol, bad och salta hav!

Bastuflotte

På Tjärö har vi en vedeldad bastuflotte som ligger och guppar vid en boj en bit ut från Lerhallsbryggan. Vid bryggan ligger en liten eka att ta sig ut i. Priset för att hyra hela bastun är 800 kr. Bastun är laddad med ved och man tänder själva på bastun och ser till att den är städad och ren när man lämnar.

Fiske

Gammelgäddan i vassen eller mörten vid bryggan. När man får napp spelar storleken på fisk ingen roll.

Det går bra att fiska på Tjärö. Det finns flera bryggor med olika djup att nyttja samt ett otal klippor att välja bland.

Fiskeutrustning står ni själva för.

God fiskelycka!

Paddla kanot och Kajak

Kanot
Vi har 8 st aluminiumkanoter att hyra. Kanoterna finner man till höger om gästhamnen, vid Anricks Sjöbod, och paddlar får ni i receptionen. 2 personer i varje kanot.
Pris: 50kr per timme

Kajak
Våra grannar i Järnavik, paddelkompaniet, hyr ut kajaker. Läs mer om detta på www.paddelkompaniet.se

Paddeltur 3 dagar

Varmt välkommen på kajaktur i Sveriges vackraste skärgård! Under några dagar får ni upplevelser som blir ett minne för livet. Vi erbjuder i samarbete med paddelkompaniet kajakpaddling i en unik miljö i kombination med boende i kulturmiljö och förstklassig mat.

Dag 1

 • Ankomst i Järnavik – paddelkompaniet, kajakintroduktion: i- och urstigningsteknik, paddelteknik samt teoretisk kamraträddning.
 • Paddeltur på lugna vatten till Tjärö
 • Incheckning, 2-rätters middag

Dag 2

 • Frukostbuffé med hembakat och småvarmt
 • Kajakpaddling i Järnaviks skärgård
 • Lunch i restaurangen/Picknickkorg
 • 2-rätters middag

Dag 3

 • Frukostbuffé med hembakat och småvarmt
 • Kajakpaddling i Järnaviks skärgård
 • Lunch i restaurangen/Picknickkorg
 • Återlämning kajaker

På Tjärö bor ni i dubbelrum i 1700- & 1800-talsmiljö i röda stugor med vita knutar. Städning ingår. Dryck ingår ej vid middagen. Vid behov kan resväska/bagage skickas med tjäröbåten.

På morgonen står en härlig frukostbuffé uppdukad för er i restaurangen med bland annat småvarmt och nybakat bröd på bordet.

Picknickkorgen fylls med grillad kyckling, sallad, brie, melon eller jordgubb, marinerade rotfrukter, oliver, bröd, kaka, kaffe och mineralvatten. Bokning av picknickkorg minimum 2 personer, medan lunchen kan intas ensam.

I kajakhyran ingår flytväst, kapell, paddel, karta, samt stabilisatorer som kan användas som pontoner eller vid kapsejsning.

Bokning sker via telefon eller mail. Vid önskemål om guidning/kajakkurs var vänlig ta kontakt för prisförslag.

Kajaksafari med lunch, 1 dag

Avnjut en kombination av kajakpaddling och god mat i den vackra skärgården i Järnavik.

Ni avhämtar kajakerna på förmiddagen hos paddelkompaniet i Järnavik och paddlar ut till ön Tjärö där ni antingen väljer att äta lunch i restaurangen eller att ta med en picknickkorg.

Picknickkorgen intas med fördel på er alldeles egna solvarma klippa och åtföljs kanske av ett uppfriskande dopp.

Innan ni lämnar Tjärö kan ni förhöja upplevelsen genom att köpa till en nygräddad våffla med sylt och grädde och avnjuta den på Tjärös nybyggda café med underbar utsikt över fjärden.

Mineralvatten ingår i lunchen.

Picknickkorgen fylls med: grillad kyckling, sallad, brie, melon eller jordgubb, marinerade rotfrukter, oliver, bröd, kaka, kaffe och mineralvatten.

Bokning av picknickkorg minimum 2 personer, medan lunchen kan intas ensam.

Grilla

Runtomkring på Tjärö finns det en hel del grillplatser där ni kan sitta och njuta en varm sommarkväll. Det är enbart på dessa markerade grillplatser ni får tända en brasa. Ved eller grillkol tar ni med er själva.

Ströva

Vill man röra sig så kan man det på Tjärö. Vi har två markerade vandringsleder på ön. Den gula leden sträcker sig norrut, med 3 km kuperad terräng och vackra klippor, och den blå leden slingrar sig 1,5 km söderut med vacker lövskog som omger stigen.

Man kan även välja att följa en djurstig och se vart den leder, eller följa vattenlinjen genom att hoppa fram på klipporna. Vilket man än väljer så rör man på sig!

För att få en riktig upplevelse av naturen på Tjärö kan man ge sig ut och hitta våra nio orienteringsstationer på ön. Gratiskartor finns både i receptionen och på M/S Tjärö. Vi kan lova att ni kommer se delar av Tjärö som ni aldrig sett innan. Registrera kontrollerna här och ta chansen att vinna fina priser.

Stort lycka till!

Djur och natur

Tjärö är ett naturreservat.

Länstyrelsen, med hjälp av bönder från trakten, ser till att det finns boskap som betar och håller ängsmarker och öppna fält i ordning.

Vi har en härlig skock får, 22 stycken, på Tjärö som går runt och betar och håller de flesta tuvor i skick under sommaren. Korna, 12 stycken, brukar man hitta i södra änden av ön och kaninerna blir bortskämda av kockarna med goda morötter och finaste salladen. Hjälp oss gärna att räkna in djuren och se till att de mår bra.

Bortsett från tamdjur så finns det ett rikt fågelliv runt ön för de ornitologer som vågar sig ut i skärgården och man kan få se allt från rådjur i morgonljuset till ormen i stengärsgården.

Skärgårdsturer till havs

Vill ni se mer av vår underbara skärgård?Upplev en stillsam tur i Blekinges Skärgård med båten ”Unique II” eller en fartfylld och energisk tur i Blekinge Skärgård med båten ”Unique”.

”Unique II”
Båt:
Fairline 58 Squadron
Antal: Max 12 personer
Tid: 2 timmar från Tjärö

En majestätiskt vacker flybridgebåt med alla bekvämligheter. Perfekt för konferenser och möten där 12 passagerare kan färdas med stil och klass. Det finns tre bra ytor för privata delade möten. Två i salongen och en stor på flybridge. Vi kan servera enklare förtäring och dryck. Båten marchar fint i 7 eller 24 knop men har kapacitet till 35 knop. Dryck och tilltugg ingår.
Pris: 12995:-

”Unique”
Båt:
Anytec 860 med 2×300 hk Mercury Antal: Max 8 personer
Tid: 1 timme/ 2×45 min från Tjärö

Med vår Actionbåt som toppar nästan 60 knop så hinner ni se hela skärgården på en timme, vi kör runt Tjärö, ut på öppet vatten till Karlshamns skärgård, passarerat Vetteulla remsan och går in och kikar i Vägga hamnen. Ett klockrent sätt att umgås eller ta en paus i tex konferensen. Vi lovar en actiontur utöver det vanliga och ett minne för livet. Kan göras 2×45 min turer för upp till 16 personer. Film>

1 timmes tur upp till 8 personer: 6495:-
1,5 timmes tur upp till 16 personer 8495:- 

Du bokar direkt i receptionen på Tjärö eller på telefon: 0454-60063, info@tjaro.com Inräknat transport tor hamn tom båt, bränsle, försäkringar och personal, plus 6% moms.