Boka

Varmt välkomna till Tjärö!

Mitt i den Blekingska skärgården finner man en av de större öarna: Tjärö.

Här är naturen fantastisk; en skärgårdsidyll när den är som bäst. På Tjärö finns allt från solvarma klippor till avgrundsdjupa bergsbranter varvat med bokskog, ängar och betesmark. Hela ön är ett naturreservat med ett rikt växt- och fågelliv.

Ön är öppen för allmänheten den 24 april – 27 september 2020. Evenemang vid andra tider förekommer. Konferenser och grupper har möjlighet att boka utanför dessa dagar.

Från E22, ta avfart mot Bräkne Hoby och följ skyltar mot Tjärö och Järnavik. Använd vägbeskrivningsfunktionen för detaljerad beskrivning.

Färjetur

Till Tjärö kommer man med vår egen färja M/S Tjärö med utgångspunkt från Järnavik. Man kan även resa till Tjärö med länstrafiken från Karlshamn och Matvik.

Tidtabell för M/S Tjärö (Järnavik-Tjärö)
Tidtabell för Karlshamnsfärjorna (Karlshamn-Tjärö)

Gästhamnen

På Tjärö finns det tre gästbryggor att angöra. Alla tre bryggorna ligger vackert i viken Maren. Den största bryggan har 70 markerade platser, och samtliga är med el.

GPS Position:56´10,18N 15`3,6E
Kustkort: 82 – Sydkusten & Öresund
Skärgårdskort: 821
Pris: 230 kr/ dygn för båtar under 10m och 280 kr/dygn för båtar över 10m.
Hamndjup: 1-5m
Förtöjning: Boj/ Ankare
Service: Bastu, Dusch, Elektricitet, Färskvatten, Restaurang, Café, Kiosk, WC

Väljer ni att ankra längst med ön och använda våra faciliteter så som bastu, dusch, wc och sophus betalar ni in hamnavgiften på 50 kr i receptionen.